Zbor Prijatelji sudjelovao u izvedbi „Via crucis“

Kreirano: Petak, 18 Travanj 2014 Objavljeno: Petak, 18 Travanj 2014

Akademski zbor Pro musica iz Mostara i zbor Prijatelji, župe Krista Kralja Čitluk, vokalno su udružili svoje snage i tako postali dio predivnog projekta „Via Crucis“ koji je ovih dana izveden na tri različita mjesta. Zbor iz Mostara vodi don Dragan Filipović a voditelj čitlučkog zbora je Ivan Musa.

Prva njegova izvedba bila je u petak, 4.travnja, u župnoj crkvi u Međugorju, pod ravnanjem mostarskog dirigenta Damira Bunoze, te uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar.

Samo dan poslije, pjevači su nastupili u Dubrovniku, u crkvi sv. Ignacija, u sklopu godišnje manifestacije Dani kršćanske kulture uz Dubrovački simfonijski orkestar. Zborom je dirigirao Igor Tatarević.

Treći nastup uslijedio je u četvrtak, 10. travnja, u baroknoj crkvi sv. Katarine na Gornjem gradu u Zagrebu, a u sklopu 23. svečanosti Pasionske baštine. Izvedbu je pratio komorni orkestar glazbenika iz Zagrebačke filharmonije a sve to pod dirigentskom palicom Mladena Tarbuka.

„Via crucis“ je vokalno-instrumentalno djelo 14 postaja križnoga puta. Djelo je napisao Branko Klarić a uglazbio don Dragan Filipović.

Iako ovakvo djelo nije stil koji zbor Prijatelji inače njeguje, rado su se odazvali don Draganovom pozivu za suradnju, i kažu da su im ovi nastupi bili veliki izazov i predivno iskustvo.

Galeriju slika možete pogledati ovdje.

Hitovi: 1736