Glasnik

glasnikOvdje možete pogledati tjedni glasnik Župe Krista Kralja u Čitluku.

 FSR

fsr naslovnaFranjevački svjetovni red ustanovljen je u nadahnuću i po djelovanju svetoga Franje Asiškoga.

FRAMA

tauFRAMA je kratica za zajednicu mladih koje nazivamo Franjevačka mladež.

Grupa „Prijatelji“ župa Krista Kralja

Kreirano: Ponedjeljak, 27 Siječanj 2014 Objavljeno: Ponedjeljak, 27 Siječanj 2014

528311 10151524405672173 1309267866 nGrupa „Prijatelji“ župa Krista Kralja, Čitluk osnovana je u prosincu 2002. god. prvotno pod nazivom „Studentski zbor“ okupljanjem studenata, bivših framaša na poticaj Ivana Muse koji je i danas voditelj zbora.

Od te godine ova skupina počela je upotpunjavati nedjeljna večernja misna slavlja a uskoro su počeli i sa realizacijom  uskrsnog i božićnog koncerta koji su postali tradicija. Izvođači su pop-sacro glazbe. U župnoj zajednici djeluju volonterski i većina su članovi Internacionalnog zbora u Međugorju za vrijeme Festivala mladih. Od samog osnutka do danas Prijatelji često sudjeluju u humanitarnim akcijama. Rado se odazivaju na gostovanja u susjednim župama. Gostovali su na Humcu povodom 20 godina od osnutka Frame Humac, u Mostaru na Susretima za mlade, obećanjima framaša diljem Hercegovine. Na poziv prijatelja iz Đakova, nastupali su i na Đakovačkim vezovima. Do sada su izdali dva nosača zvuka. Godine 2010., zbor je za 90. obljetnicu župe Čitluk izdao CD pod nazivom  „ Djeluj kroz mene“ s jednom autorskom pjesmom „U dolini suza“. 3494 10151315828022173 90013267 nIste godine su preimenovali zbor u grupu „Prijatelji“. Nakon toga grupa je nizala uspješne nastupe i koncerte, a broj članova neprestano se povećavao. Zbor danas broji oko 40-ak članova. Drugi album pod nazivom „Božić sa zborom Prijatelji“ izdan je 2013. god. popraćen pjesmama koje su snimljene u „Studiu 3 - radio postaje Mir Međugorje“ na Božićnom koncertu zbora. Na nosačima zvuka nalaze se obrade raznih autora pop-sacro glazbe. Grupa Prijatelji izvodi različite glazbene stilove u kojima višeglasno obrađuje pjesme – od popa, jazza, a capella pjevanja pa sve do obrade poznatih gospel pjesama. U skoroj budućnosti planiraju izdati autorski album. Prijatelji svoja druženja održavaju i izvan crkvenog ambijenta, tako da s razlogom nose taj naziv. Ako ih do sada niste čuli, još uvijek imate priliku biti član zbora ili doći na nedjeljnu večernju misu za mlade.

Članstvu u zbor mogu pristupiti srednjoškolci od četvrtog razreda pa nadalje bez dobnog ograničenja. Jedini uvjeti su lijep glas, osmijeh i dobra volja.

Vode se time da Crkvi trebaju mladi koji će joj udahnuti dušu svojim skladbama.

 

Galeriju slika možete pogledati ovdje

Hitovi: 2243