Foto: SVJEDOČANSTVO POSTULANAT I NOVAKA

Kreirano: Ponedjeljak, 24 Studeni 2014 Objavljeno: Ponedjeljak, 24 Studeni 2014

Novaci U trodnevnici Kristu Kralju, zaštitniku župe Čitluk, u petak 21. studenoga, u župnoj crkvi svoje svjedočanstvo o pozivu za redovnički život svjedočili su mladi kandidati u Postulaturi i Novicijatu Hercegovačke franjevačke Provincije. 

Kandidati su zajedno sa svojim odgojiteljima fra Slavkom Soldom, meštrom novaka i fra Stankom Mabićem, meštrom postulanata sudjelovali u večernjem programu. Najprije su zajedno sa vjernicima župe molili krunicu. Nakon toga slavljena je sveta misa koju je predvodio fra Slavko a propovijedao fra Stanko. Kandidati su pjesmom uzveličali misno slavlje.

Nakon svet mise najprije su dvojica kandidata predstavili život u Postulaturi i govorili o svome pozivu u redovništvo.

Nakon njih dvojica kandidata iz Novicijata govorili su o životu u franjevačkom Novicijatu, oblačenju franjevačkog odijela i o svom pozivu za život u Bratstvu manje braće.

Na kraju su svojom pjesmom razveselili okupljene vjernike, te vjernike pozvali na molitvu za svećenička i redovnička zvanja.

Vjernici župe Čitluk bili su oduševljeni sudjelovanjem mladih kandidata i njihovom pjesmom. Na kraju župnik fra Miro Šego zahvalio je mladićima na njihovu svjedočanstvu te još jednom pozvao vjernike na potrebu molitve za svoje pastire.

 

022

 021

 

015

020

025

017

018

 

 

012

 009

Hitovi: 1497